Free songs
B-dul Ferdinand I, Nr 32-34, Sector 2, Bucuresti.0723.788.148servtel_gsm@yahoo.comVa asteptam de Luni pana Vineri intre orele 10-18

Reparatii Laptopuri

Diagnosticare primara si complexa – 30 RON;

(se taxeaza numai in cazul in care laptopul nu este reparat in unitatea noastra si necesita demontare)

Curatare si intretinere,inlocuit pasta termica profesionala – 90 RON;

Reparatii placi de baza laptop, placi video, placi de retea;

Rework BGA/SMD – Reballing chip video / Northbridge – intre 250 RON350 RON in functie de complexitate;

Inlocuire chipset – intre 420 RON – 630 RON;

Timpul de executie al reparatiilor variaza in functie de complexitatea defectului, in functie de disponibilitatea pieselor si va fi comunicat dupa constatarea defectului.

 

 

 

 

 

Ce este reballing-ul si care e diferenta dintre reball si reflow?

Laptopurile sunt compacte, practice si in multe cazuri si performante insa tocmai aceste aspecte le fac fragile. Dupa o perioada indelungata de folosinta, ruland aplicatii, softuri si jocuri constant, laptopurile pot avea probleme cu cipul video, cipul northbridge sau a southbridge de pe placa de baza, ajungandu-se la dezlipirea partiala a acestora de pe placa de baza.

Rezultatul poate fi un laptop nefunctional care fie nu se mai aprinde fie se aprinde insa afiseaza dungi pe ecran sau imagini distorsionate.

In aceasta situatia este neceser un reballing care presupune dezlipirea cipului defect de pe placa de baza la temperaturi inalte, inlaturarea profilului de bile de fludor si aplicarea unui strat nou de bile si relipirea cipului pe placa de baza.

Toate aceste operatii nu pot fi facute fara aparatura tehnica specializata precum statiile BGA cu infrarosu, statii care costa cateva mii de euro.

Ce este reflow-ul?

Procedura numita “reflow” este o alternativa nerecomandata si ineficienta la reballing si presupun reincalzirea cipului pe loc in ideea ca acesta se va lipi din nou datorita temperaturilor mari. Aceasta operatiune este atat nesigura cat si ineficienta iar laptopul caruia i s-a facut reflow se va intoarce in service cat de curand.

De ce reballing si nu reflow?

Diferenta este evidenta, iar atunci cand aveti probleme cu cipurile de pe placa de baza, va recomandam intotdeauna sa cereti reballing si sa va asigurati ca asta ati primit. Pentru a fi siguri ca laptopul este reparat corespunzator, va recomandam sa va informati inainte de a duce laptopul la service. Intrebati daca fac reballing si daca raspunsul este afirmativ, intrebati ce aparatura folosesc pentru reballing.

Cat tine reparatia?

Laptopurile care au beneficiat de reballing pot functiona inca 2 ani insa conditiile in care este folosit pot influenta mult durata de viata dupa reballing. Recomandat este sa nu se mai ruleze jocuri consumatoare de resurse pe un laptop pe care s-a facut reballing pentru o durata de viata prelungita. In situatiile in care se face reflow, laptopul se poate defecta chiar si dupa cateva zile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu